Rahapeliriippuvuuden olennaisin piirre on toistuva rahapelaaminen, joka jatkuu ja lisääntyy vaikka seurauksena olisi monenlaisia vastoinkäymisiä. Ensisijainen hoitovaihtoehto on yleensä rahapeliriippuvuudesta kärsivän henkilön yksilölliset tarpeet huomioon ottava psykososiaalinen hoito, mutta myös tosinaan lääkehoitoa voidaan käyttää tukilääkityksenä.

Jonkin asteinen rahapeliongelma koskettaa noin 3.3.% suomalaisista (väestöesimaatti noin 124 000 henkilöä). Rahapeliongelma ei useinkaan näy päällepäin, siihen liittyvä salailun ja häpeän vuoksi.

Addiktumin rahapeliriippuvuuden hoito-ohjelma sisältää 10 käyntikertaa. Hoito-ohjelman peruspilarit pohjaavat kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tällä hetkellä vaikuttavin hoitomuoto.  Käynneillä potilasta tuetaan tekemään muutos rahapelaamisen suhteen joko vähentämään sitä tai lopettamaan pelaaminen kokonaan. Hoito-ohjelma koostuu pääasiassa psykologin tapaamisista (60 min) sekä 1-2 lääkärin tapaamisesta tarpeen mukaan. Hoidon alussa tunnistetaan minkälaiset tilanteet kiihdyttää pelaamista ja minkälaisia keinoja pelaamisen vähentämiseksi tai rajoittamiseksi voidaan yhdessä työskennellen löytää. Pelaamisen hallintaan haetaan myös ymmärrystä kognitiivisia prosesseja tarkastellen.

Hoito-ohjelman hinta on 1980 euroa.

Varaa aika Info-vastaanotolle tai aloita hoito-ohjelma

Ajanvarauspalvelustamme voit varata ajan Info-vastaanotolle. Infossa saat tarkempaa tietoa hoito-ohjelmastamme. Vastaanoton kesto on noin 30 minuuttia.

Info-vastaanoton hinta on 60 euroa.

Voit halutessa aloittaa hoito-ohjelman myös suoraan ilman info-vastaanottoa. Tässa tapauksessa varaa aika suoraan terapeutille: Hoito-ohjelmakäynti / Päihdeterapeutti.

Varaa aika