Alkoholiriippuvuus

Liiallisen alkoholinkäyttöön liittyy monia terveysriskejä ja käytön vähentäminen tai lopettaminen on tällöin useimmiten hyödyllistä.

Alkoholiriippuvuuden hoito alkaa arviointikäynnillä, jonka pohjalta laaditaan hoitosuunnitelma ja tavoitteeksi asetetaan joko alkoholinkäytön vähentäminen tai lopettaminen.

Hoito koostuu terapiakeskusteluista ja lääkehoidosta. Alkoholiriippuvuuden hoitoon on mahdollista käyttää lääkkeitä, kuten disulfiraamia, naltreksonia tai nalmefeenia. Mahdollista samanaikaista mielenterveydenhäiriötä, kuten masennusta tai ahdistuneisuutta, hoidetaan tarvittaessa yleisten hyvien hoitosuositusten mukaisesti. Hoidon alussa ja sen aikana seurataan myös alkoholinkäyttöä mittaavia laboratoriokokeita, kuten maksa-arvoja.

Tutusta tarkemmin hoito-ohjelmaamme:

Hoito-ohjelma

 

Tiedätkö kuinka paljon juot?

Addiktum Klinikan juomanlaskijan avulla voit kätevästi seurata alkoholin käyttöäsi. Alkoholiannosten merkitseminen on helppoa ja tulokset ovat luettavissa visuaalisessa muodossa. Juomanlaskijaa käyttämällä saat todellisen kuvan alkoholin käytöstäsi ja voit verrata sitä alkoholin riskikulutuksen rajoihin.

Juomanlaskijan voit ladata täältä: www.vahemman.fi