Palvelut

Mitä riippuvuussairauksia hoidamme?

Addiktum Klinikalla voit saada apua alkoholiongelmaan, lääkeriippuvuuteen, kannabiksen käyttöön liittyviin ongelmiin ja peliriippuvuuteen. Suonensisäisten huumeiden käyttöön liittyviä ongelmia emme tällä hetkellä hoida. Osana hoitoa arvioimme ja tarjoamme hoidon myös tavallisimpiin riippuvuussairauksiin liittyviin mielenterveysongelmiin.

Luottamuksellisuus

Addiktum Klinikka on itsenäinen yksityinen terveydenhuollon palveluja tarjoava yritys. Meillä ei ole kytköksiä mihinkään muihin palvelujentuottajiin ja vastaanottotoiminta tapahtuu omissa yksityisissä tiloissamme. Käynneistä syntyvät asiakirjamerkinnät tallennetaan suoraan Kanta-palveluiden potilastietoarkistoon. Asiakas voi itse hallita ovatko käyntitiedot nähtävillä asikkaan muissa terveydenhuollon asioinneissa.

Alkoholiriippuvuus

Liiallisen alkoholinkäyttöön liittyy monia terveysriskejä ja käytön vähentäminen tai lopettaminen on tällöin useimmiten hyödyllistä.

Lue lisää

Lääkeriippuvuus

Tavallisimpia riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä ovat rauhoittavat lääkkeet eli bentsodiatsepiinit, unilääkkeet sekä opiaattipohjaiset kipulääkkeet.

Lue lisää

Kannabis

Kannabiksen käyttö on yleistynyt Suomessa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Kannabiksen käyttöön voi liittyä erilaisia mielenterveyden häiriöitä, kuten ahdistuneisuutta ja masennusta. .

Lue lisää

Peliriippuvuus

Suomessa on arviolta noin 130 000 ihmistä, joilla on jonkinasteinen rahapeliongelma. Peliriippuvuus kuuluu toiminnallisten riippuvuussairauksien ryhmään.

Lue lisää

Läheisen päihdeongelma

Kärsiikö läheisesi päihdeongelmasta? Pitkään jatkunut päihdeongelma kuormittaa läheisiä monella tavalla ja usein mielessä pyörii monia kysymyksiä.

Lue lisää