Alkoholiriippuvuus

Koe uudelleen arjen ilo,  elämänlaadun kohoaminen, syö paremmin, pidä itsestäsi huolta, opi mikä saa sinut juomaan ja millaisin keinoin saat juomahimon hallintaan.

Addiktumin  hoitotiimin kanssa voit saavuttaa tavoitteesi noudattamalla hoito-ohjelman mukaisia vinkkejä ja muutoksia arjessasi – otat alkoholinkäyttösi hallintaan ja voit olla ylpeä itsestäsi!

Tutkittuun tietoon perustuva hoito-ohjelmamme

1.     Psykofarmakologinen terapia-  farmakologisen ja psykologisen hoidon yhdistelmä. Lääkehoidon ja psykologisen tuen yhdistäminen on tunnetusti vaikuttavin hoitomuoto esimerkiksi masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön sekä alkoholiriippuvuuden hoidossa (Käypä hoito -suositus). Lääkehoidon yhdistämisestä terapeuttiseen tukeen on tutkimusnäyttöä: lisää täysraittiudessa pysymistä, pienentää retkahdusriskiä, ja hillitsee alkoholinkäyttöä.

2.    Lääkitys: käytämme lääketieteelliseen näyttöön perustuvia lääkehoitoja naltreksonia, nalmefeenia tai disulfiraamia tukilääkityksenä alkoholihimon vähentämiseen tai täysraittiuden ylläpitämiseksi.

3.     Käytämme hoidossa muutosmotivaatiota vahvistavaa lähestymistapaa: Motivational Enhacement Therapy (MET), jota voisi suomeksi kuvailla ”kohtaa ihminen sellaisena kuin hän on”. MET viitekehyksen käyttö alkoholiriippuvuuden hoidossa tukee henkilöä muutoksessa. MET vaikuttavuudesta alkoholiriippuvuuden hoidossa on selkeää tutkimusnäyttöä.

4.     Käytämme hoidossa kognitiivista käyttäytymisterapiaa (KBT), jonka on tutkimusnäytön perusteella osoitettu tukevan farmakologista hoitoa, vähentävän juomista ja nostavan elämänlaatua. KBT auttaa tunnistamaan alkoholinkäyttötilanteita ja niihin liittyvää käyttäytymistä. KBTn avulla voidaan tunnistaa toimimattomia ajatuksia, jotka usein sytyttävät liiallisen alkoholinkäytön.

HOIDON SISÄLTÖ

1.     Lääkärin vastaanotto – lääkäri arvioi sinun tilanteesi ja räätälöi sinulle sopivan hoidon: terveydentilan kokonaisvaltainen arviointi sekä tukilääkityksen aloitus Sinun tavoitteesi mukaisesti – oli tavoitteesi kokonaan lopettaminen tai vähentäminen.

2.     Alkoholinkäytön seuranta – Addiktum omalla älypuhelinsovelluksella seuraat alkoholinkäyttöäsi sekä tukilääkityksen käyttöä.

3.     Terapeuttinen tuki – tapaat psykologin/terapeutin, joka seuraa tilannettasi sinulle räätälöidyn hoitojakson aikana. Yksilöllisen tuen avulla asetat itsellesi realistisen tavoitteen, jonka toteutumisessa psykologi/terapeutti auttaa sinua. Tukilääkitys auttaa sinua juomahimon suhteen ja terapia auttaa sinua löytämään toimivia keinoja arkeen.

Hoitojakso sisältää 9 käyntiä (3 lääkärivastaanottoa ja 6 terapeutin vastaanottoa). Hoitojakson käynnit sovitetaan yksilöllisesti 3-12 kuukauden ajalle.

Hoitokokonaisuuden hinta on 1980 euroa. Hintaan sisältyy myös alkoholiriippuvuuden laboratoriopaketti (PVK, ALAT, GT ja CDT).

Varaa aika Info-vastaanotolle tai aloita hoito-ohjelma

Ajanvarauspalvelustamme voit varata ajan Info-vastaanotolle. Infossa saat tarkempaa tietoa hoito-ohjelmastamme. Hintaan sisältyy myös alkoholiriippuvuuden laboratoriopaketti (PVK, ALAT, GT ja CDT).

Info-vastaanoton hinta on 90 euroa. Hintaan sisältyy myös alkoholiriippuvuuden laboratoriopaketti (PVK, ALAT, GT ja CDT).

Voit halutessa aloittaa hoito-ohjelman myös suoraan ilman info-vastaanottoa. Tässa tapauksessa varaa aika suoraan lääkärille: Hoito-ohjelmakäynti / Päihdelääkäri.

Varaa aika

 

Tiedätkö kuinka paljon juot?

Addiktum Klinikan juomanlaskijan avulla voit kätevästi seurata alkoholin käyttöäsi. Alkoholiannosten merkitseminen on helppoa ja tulokset ovat luettavissa visuaalisessa muodossa. Juomanlaskijaa käyttämällä saat todellisen kuvan alkoholin käytöstäsi ja voit verrata sitä alkoholin riskikulutuksen rajoihin.

Juomanlaskijan voit ladata täältä: www.vahemman.fi